Vereniging "De Zeilpunter" is in 1983 opgericht door een aantal mensen die hun hart verpand hadden aan het terrein en de omgeving. Het doel van de vereniging is het in ere houden van het traditionele varen met houten punters en het behoud van dit unieke terrein. In de jaren tachtig werd er vaak vreemd aangekeken tegen die houten boten zonder motor. Tegenwoordig is er meer erkenning voor het behoud van authentieke schepen en is er meer aandacht voor natuurbehoud.

Inmiddels telt de vereniging ruim 100 leden. De leden komen uit alle delen van het land en hebben uiteenlopende achtergronden, maar hebben één ding gemeen: de verknochtheid aan dit kleine paradijs aan de Belterwijde en het plezier aan het samen in stand houden en elkaar hier ontmoeten. Dat bepaalt het speciale karakter van deze 'club'.

'De Zeilpunter' organiseert 6 à 7 aktiviteiten per jaar voor leden en hun introducees: weekenden (en in de zomer een hele week) waarin zij gebruik kunnen maken van het terrein en de boten. De sfeer is losvast: eenieder doet overdag waar men zin in heeft en 's avonds is er een gezamenlijke maaltijd.

Onder het hoofdstuk contact kunt u meer lezen over deze activiteiten. Ook wordt daar informatie gegeven over hoe u lid of donateur van de vereniging kunt worden.